To main content

Mottok pris for sitt aidsarbeid

Under en veldedighetsgalla i New York mottok H.K.H. Kronprinsessen tirsdag kveld amfAR Award of Inspiration for sitt mangeårige aidsarbeid, tildelt av American Foundation for Aids Research.

12.06.2014

AmfAR har arbeidet med forskning på aids i snart 30 år. Nylig lanserte de et forskningsinitiativ med mål om å utvikle en vaksine som kan kurere hiv innen 2020. Stiftelsen skal investere 100 millioner dollar i dette arbeidet.

Til inntekt for dette arrangerte amfAR tirsdag kveld en veldedighetsgalla på Plaza Hotel i New York. Under dette arrangementet ble Kronprinsesse Mette-Marit tildelt en pris for sitt arbeid innen hiv- og aidsfeltet gjennom mange år.

Prisen ble overrakt av Dr Mervyn Silverman og Franca Sozzani, redaktør av italienske Vogue.

Dedikerte prisen til unge

Dr Mervyn Silverman var president i amfAr fra 1986-1996, og er i dag leder for stiftelsens forskningsprogrammer. I sin tildelingstale til Kronprinsessen trakk han blant annet frem sitt første møte med henne, som var under en samling for unge ledere i San Francisco i 2008 – der unge fra hel verden var invitert til å diskutere hvordan man kan bekjempe hiv og aids.

- For en som har vært i frontlinjen i kampen mot aids fra dag én, er det en stor glede å se at unge verden over kan hente styrke fra en så inspirerende leder som Kronprinsesse Mette-Marit, sa han blant annet.

I sin egen takketale sa Kronprinsessen blant annet:

- Jeg dedikerer denne prisen til alle mine fantastiske unge hiv-positive venner verden over, som krever universell tilgang til medisiner – og som daglig arbeider for en framtid fri for aids. Denne prisen tilhører dem.

 

To share this on Twitter or Facebook:

Share on Twitter Share on Facebook