To main content

Kronprinsparet 50 år: Takk til Norges Musikkhøgskole

H.K.H. Kronprinsens takk til Norges Musikkhøgskole etter deres framføring i Slottets store festsal på Kronprinsparets 50-årsfeiring 25. august 2023.

Kjære alle sammen!

Med dette spesialkomponerte verket sier vi tusen takk til Norges Musikkhøgskole og hjertelig velkommen til Slottet!

Det er flere enn oss som fyller 50 dette året:
Norges Musikkhøgskole har også jubileum i disse dager. Gjennom 50 år har Musikkhøgskolen utdannet musikere innen alle sjangre og instrumenttyper.

Med denne festen her på Slottet ønsker vi å feire landet vårt, folka som bor her, og alt ved Norge vi er glad i. Og da har Musikkhøgskolen en helt naturlig plass.

For det er vanskelig å forestille seg hva Norge ville vært uten alle de dyktige musikerne vi kan oppleve på scener og kulturhus rundt i hele landet. Dere utdanner musikere som blir forbilder for unge på landets mange kulturskoler. Dere skaper drømmer, opplevelser og fellesskap.

Her i dag har vi et ensemble bestående av studenter, lærere og tidligere studenter ved skolen – under ledelse av Eyolf Dale. Og de har skapt noe helt nytt for oss. Kanskje bragte dette verket fram bilder og gode minner om mennesker og steder. I den spektakulære helheten hørte vi en trommeslått fra Sogn, en gangar fra Årdal, et ekko av industrisamfunn i vest og en variasjon over Oddasangen. Lillebjørn Nilsens "God natt Oslo" tok oss videre til hovedstaden – og til slutt en helt ny melodi til Halldis Moren Vesaas’ dikt "Å vere i livet".

Takk for en stor opplevelse – og takk for alt Musikkhøgskolen har betydd for landet vårt gjennom 50 år.

Jeg synes vi skal gi Musikkhøgskolens ensemble enda en stor applaus – og gratulere dem med jubileet!

 

25.08.2023

To share this on Twitter or Facebook:

Share on Twitter Share on Facebook